celiacă putere

conținut

  • Ce este boala celiaca
  • Cereale: să mănânce sau să nu mănânce


  • Ce este boala celiaca

    Boala celiacă (cunoscut si ca boalaHerter; nostras sprue, boala boala celiacă) - o boală cronică a intestinului subțire, caracterizat prin absorbția slabă și apare din cauza intoleranței la gluten, al căror consum este absolut contraindicat pentru persoanele care suferă de boala celiacă. Alimentele care contin gluten, provoca o reacție care dă mucoasa intestinală gravă, atrofia cauzează intestinului și previne absorbția nutrienților.

    Boala este mai frecventă la femei decât la bărbați; Ea poate apărea la orice vârstă, de obicei toracică și femeile în vârstă de aproximativ 35 de ani de la prima sau a doua sarcină.
    La copii, intoleranta la gluten este in primul randtoate tulburările intestinale: diaree, vărsături, anorexie, balonare. absorbția slabă poate provoca o deficienta in organism, cum ar fi elemente importante de fier si vitamine.

    La adulți, boala se poate manifesta prin simptome mai severe, cum ar fi oboseala, ca atare sau în apropierea simptomelor intestinale, cum ar fi anemia si osteoporoza.

    Cauza de intoleranta la gluten poate fi atât de factori exogeni (gluten) și endogene (predispoziție genetică).

    Gluten, care este dăunător susceptibilom, se gaseste in multe cereale, cum ar fi grâul. Clasa de gluten cuprinde proteine ​​vegetale conținute în grâu, orz și secară în.
    Orez și porumb dietă fără gluten sunt folosite la pacienții cu boală celiacă.
    Recomandat că controlul genetic al bolii, ale cărei simptome clinice pot fi foarte variate, deoarece 8-10% dintre rudele persoanelor cu boala celiaca, de asemenea, sufera de aceasta boala.


    Cereale: să mănânce sau să nu mănânce

    celiacă putereÎn prezent, singura metoda cunoscutătratamentul bolii celiace este o dieta care nu contine gluten. În natură, gluten se găsește numai în anumite cereale: grâu, orz, secară, sorg. Așa că, sunt interzise: făină, amidon, gris, fulgi de cereale, pâine de mai sus, comune și speciale, pesmet, paste si toate lor soiuri, biscuiți, biscuiți, biscuiți, prăjituri, pizza, prajituri, plăcinte, prăjituri, tărâțe, cartofi gnocchi, malț, fulgi de porumb cu malț, fulgi de cereale, cereale si seminte amestec.

    Gluten nu este prezent în aceste cereale și legume: fasole, orez, porumb, cartofi, castane, tapioca. Astfel, se permite: făină de orez, amidon de orez și paste, amidon din cartofi, făină de porumb, mamaliga, amidon de porumb, floricele de porumb, făină de castane, mei, făină de soia, tapioca, făină de mazăre și alte legume, cereale din orez, porumb, soia, tapioca fără a adăuga malț.

    Alimente care ar trebui sa fie utilizat cu precauție: sarazină ovăz și orz.

    Ovăz - un cereale, sarazin cereale -Acest lucru fasole, și ambele, de obicei, nu conțin gluten. In trecut, ovăz a fost considerat dăunător pentru pacienții cu boala celiaca, in timp ce studiile recente au arătat că de zi cu zi și utilizarea prelungită a unor cantități semnificative de cereale nu aduce daune mucoasei intestinale la pacienții cu boala celiaca si provoaca simptome similare. Cu toate acestea, trebuie înțeles faptul că majoritatea produselor fabricate din ovăz, care apar în comerț, de obicei contaminate cu gluten în timpul prelucrării, precum și cereale sarazină.

    Gluten pot fi găsite în multe gata făcuteproduse, astfel încât persoanele cu intoleranță la gluten trebuie să știe compoziția lor exactă, indicată pe etichetă și pe eticheta, care să garanteze siguranța acestora. Legislația actuală impune să indice fiecare ingredient, în timp ce acest lucru nu este neapărat 25 de țări%.

    Astfel, acest standard nu poate finici o garanție. Comisia Mondială privind Codul alimentar în iulie 1999, a aprobat documentul, care recomandă ca etichetarea trebuie să indice toate ingredientele care pot provoca hipersensibilitate, inclusiv toate cerealele care conțin gluten: grâu, orz, secară, alac și derivații acestora.

    Recomandările Comisiei până la CODaprobat de Parlamentul italian. Cu toate acestea, Parlamentul italian a aprobat Directiva Europeană privind amidonul de grâu, care impune ca etichetarea să indice originea în utilizarea amidonului, astfel cum acestea pot conține gluten. Este, de asemenea, o indicație a originii legumei să fie pentru tipurile de amidon modificate care pot conține gluten.

    Lasă un răspuns